Kontaktirajte nas

+385 51 336 820
FacebookMySpace

Osnove informatike

Ovaj tečaj je namijenjen početnicima kojima je potrebno osnovno znanje za rad na računalu. Tečaj traje 30 sati i obuhvaća: WINDOWS – osnovni program pod kojim se danas najčešće radi, koji služi za ulazak u druge programe, presnimavanje programa, brisanje, promjenu izgleda ekrana i slično te program Microsoft Word – za pisanje teksta s velikim mogućnostima uređivanja, čuvanja, naknadnih promjena. Tečaj također obuhvaća i osnove rada na INTERNET-u i E-MAIL-u (pronalaženje određenog podatka, primanje i slanje elektronske pošte i sl.).

KRATAK PROGRAM WINDOWS-a:

Prva dva sata govori se općenito o računalu (od čega se sastoji, o čemu ovisi kvaliteta računala, koji dijelovi su važni prilikom kupnje računala, nešto o vrstama programa i sl.) Nakon toga slijedi upoznavanje s mišem, tipkovnicom, snalaženje u okruženju Windows, promjena izgleda ekrana (namještanje boja, postavljanje tapeta, Screen Savera, namještanje sata i sl). U zadnjem dijelu Windowsa uči se o organizaciji diska, stvaranju direktorija na disku, presnimavanje i instaliranje programa, brisanje programa i podataka s diskete, hard diska, arhiviranje podataka i sl.

KRATAK PROGRAM WORD-a:

U programu Word upoznaje se s tipkovnicom i načinom pisanja teksta na računalu, ispravljanje grešaka te kako sačuvati tekst, pozvati ga i štampati.
Nakon toga se uči kako uređivati tekst (mijenjanje vrste slova, povečavanje, podebljavanje, ukošavanje, podcrtavanje, davanje određenih efektata za njegovo isticanje, postavljanje obruba i sjena, numeriranje odlomaka, pisanje koverti, ubacivanje slika, specijalnih simbola, brojeva stranica, određivanje razmaka između redova, uvlačenje odlomaka, poravnavanje odlomaka, centriranje naslova itd…).

KRATAK PROGRAM INTERNETA I ELEKTRONSKE POŠTE

Polaznike se upoznaje s načinom rada na Internetu: traženje Internet stranice preko poznate adrese, traženje prema kategorijama, prema ključnim riječima, spremanje tekstova ili slika koji se pronađu na Internetu, formiranje liste omiljenih stranica i sl. Također se obrađuje način slanja i primanja elektronske pošte (e-mail-a) preko OUTLOOK-a i FREEMAIL-a.

Trajanje: 30 šk. sati

Cijena: 190,00 €     (1.431,56 kn)

logo

Odaberite Ekspert!

Više od 30 godina predanog rada modernim metodama.

Postanite EKSPERT!

Kontakt

Dolac 8

51000 Rijeka

+385 51 336 820

+385 95 907 36 63

info@expert.hr

Koristimo kolačiće
Naša web stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics. Isto se koristi u svrhu unapređenja korisničkog iskustva.